lauantai 3. toukokuuta 2014

Erilainen äitienpäiväkakku ♥

Testasin tänään tätä kakkua vähän sillä silmällä, että oisko tässä vinkkiä äitienpäiväkakuksi. Vastaus: ON! Hyviä puolia tässä kakussa on paljon: sopii myös keliaakikoille, sisältää matalan glykeemisen indeksin sokeria, helppo tehdä, ei ole imelää (niin kuin monet tavalliset kermakakut), melko näyttäväkin, taivaallisen makuinen!!
Jos haluat vähän erilaisen kakun äitienpäiväksi ja sinulla ei ole liikoja aikoja kakun väsäämiseen ja lisäksi rakastat kookosta, tässä kakku juuri sinulle! Tästä kakusta tulee myös ihana tuoksu sen paistaessa. Meidän lapset ja minä päivittelimme ihanaa tuoksua koko kakun paistamisen ajan.
BANAANI-KOOKOSKAKKU

2 banaania
100 g voita
150 g valkosuklaata
4 munaa
1,5 dl kookossokeria
2 dl (= 100 g) mantelijauhetta
1 dl kookosjauhoa
0,5 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 mm vaniljasokeria

Päälle: Flora Vispiä vatkattuna ja makeuttamatta, maustettuna ripauksella kookoshiutaleita sekä valkosuklaata lastuina

Voitele vuoka ja leivitä kookoshiutaleilla. Soseuta banaanit haarukalla. Sulata voi. Sulata valkosuklaa kuumaan voihin. Vaahdota munat ja kookossokeri. (Vie vähän kauemmin kuin tavallisella sokerilla vaahdottaminen.) Lisää voi-valkosuklaaseos banaanisoseeseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita banaaniseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen. Koristele vatkatulla kermavaahdolla, johon ripauttelet vähän kookoshiutaleita. Laitoin kermavaahdon päälle vielä vähän kookoshiutaleita ja röykkiön valkosuklaalastuja.


Laitan tähän vähän tietoa tuosta kookossokerista. Pussissa lukee näin valaisevasti: "Käsin kookospalmun kukinnosta kerättyä makeaa nektaria... Kookossokeri sisältää enemmän vitamiineja ja hivenaineita kuin mikään muu sokeri." Tässä ei olekaan kuin yksi huono puoli: Se on kallista.


12 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä ja herkullisen kuuloinen ohjekin. Kuinka kallista sokeri suunnilleen on? Ja saako kookosjauhoja ihan tavallisesta marketista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä lisäkysymys: oliko kakku parasta heti tuoreeltaan, vai voisiko sen tehdä jo edellisenä päivänä?

      Poista
    2. Harmi, kun hukkasin sen kuitin, missä oli sokerin hinta, mutta taisi olla melkein kaksinkertainen hinta normaaliin verrattuna. Eli ei sitä jokapäiväiseen käyttöön tule otettua, mutta johonkin herkkuihin se on ihana. Siinä on vähän kinuskimainen, ruokosokerimainen maku. Uskon, että saa kaupoista aika hyvin, koska meidän pikkupaikkakunnallakin sitä oli kaupassa, ostin K-supermarketista. Samoin ostin sen kookosjauhon samasta kaupasta, se oli hyllyssä, missä oli esim. inkivääritahnat, chilikastikkeet ym. vähän eksoottiset raaka-aineet.

      Poista
    3. Vielä pitää vastata anonyymille: Kakku oli kuitenkin parasta tekopäivänä! Tekisin niin, että leipoisin sen edellisenä päivänä, mutta en pistäisi viileään, vaan suojattuna antaisin olla huoneenlämmössä, kunnes seuraavana päivänä siten koristelisin sen vaahdolla ym.. Kakku tiivistyi vähän liikaa (muut eivät kyllä sitä huomanneet), kun pidin sitä yön yli kylmiössä kermoineen.

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa okein todella herkulliselta! Vähän erilainen kakku juhlaan, mutta sehän on hyvä vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää aina olla näitä peruskakun vaihtoehtoja. ;)

      Poista
  3. Kuulostaapa herkulliselle. Olen kookos-fani, tulee kokeilulistalle. Taitaa olla ihan uutuustuotteita, enpä ole kuullutkaan kookosjauhoista enkä kookossokeristakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oon kans kookosfani, ja näyttää jälkikasvukin olevan. Ja se tuoksu!!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Sinulla on aivan ihana blogi, seuraan sitä! :)

      Poista
  5. Millähän kookosjauhon vois korvata..? Kahdesta kaipasta kävin etsimässä sitä mutta tuloksetta :( Ajattelin huomiseksi tehdä tätä! -hp

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittasin pikkusen enemmän kookoshiutaleita, esim. 3/4 dl ja sitten normaaleja vehnäjauhoja tai jos on gluteenittomia jauhoja, niin sitten niitä. Varalta sanon kuitenkin, että kokeillu en oo normaaleilla/ glut. jauhoilla.

      Poista