torstai 8. toukokuuta 2014

Pikainen pulla


Jos pullanhimo yllättää, ja on torstai-ilta, ja on väsynyt eikä jaksa lähteä ees kuoroon laulelemaan, voi leipaista nopean pikapullan, niin olo helpottuu heti, siis jo leipomisen aikana, puhumattakaan tuoretta pullaa maistellessa. Tästä ohjeesta tulee pienehkö pulla, voisi hyvin tehdä kaksinkertaisena annoksenakin. Paistoaika on silloin toki tätä pidempi. Pulla on gluteeniton.

3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl rusinoita
1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa
1 muna
1/2 dl öljyä
pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää maito, muna ja öljy ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista pullaa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla.

10 kommenttia:

 1. Tämä oli ihan mielettömän hyvää :P Kiitos ohjeesta!! Mieheni on moni-allergikko ja tää sopi loistavasti laittamalla maidon tilalle riisimaitoa.

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! Minäki tykkään tästä pikapullasta. Tuoreena kun syö, niin namnam.

   Poista
 2. Tämä onkin varmasti hyvä ohje, jos käy keliaakikkoja kylässä. Kiitos.
  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Keliakia lisääntyy koko ajan. Eikä gluteeniton ruokavalio ole muillekaan haitaksi.

   Poista
 3. Ajattelin kokeilla mutta minulla on aina sellainen ongelma, että en osaa päättää, paistetaanko pulla ja kakku ala- vai keskitasolla. . . Ois kiva jos mainitsisit ohjeessa niin tällaiset vähemmänkin leiponeet onnistuis. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä isohkot leivonnaiset, kuten sämpylät, pullat, kakut jne. paistetaan keskitasolla, ellei erikseen mainita. Pikkuleivät ym. ohuet ja pienikokoiset ylätasolla. Juustokakut ym. pitkää kypsennystä vaativat alatasolla. Tämä on siis pääsääntö, mutta poikkeuksia löytyy. Siksipä yritän muistaa tästälähin laittaa tasonkin ohjeeseen. Jos se jää pois, onneksi täällä on helppo kysäistä. :)

   Poista
  2. Kokeilin pullaa ja poikani sanoi että tämä on täydellistä:) Kiitos ohjeesta.!! Vihdoinkin se pieni pullahiiri sai pullaa (joutui jokin aika sitten gluteenittomalle ruokavaliolle) (Paistoin keskitasolla. . tulisko siis alatasolla parempi)?

   Poista
  3. Mukava kuulla, että maistui! Keskitasolla pulla aina paistetaan.

   Poista
 4. Mukava kuulla, että maistui. Keskitasolla pulla aina paistetaan. Ja muuten, jos on epävarma, millä tasolla pitäisi paistaa, voi aina paistaa keskitasolla, silloin ei tule vahinkoa. Sen sijaan ylätasolla ja alatasolla paistamisessa voi tulla ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuli nyt kahteen kertaan, mutta kertaus on opintojen äiti. ;)

   Poista