lauantai 10. toukokuuta 2014

Tuulihatut

Minulta kysyttiin tällä viikolla hyvää tuulihattujen ohjetta. Tuulihattujen ohjeita on monenlaisia eikä aina niin hyviä. Ohjasin kysyjän katsomaan blogistani Èclair-leivosten kohdalta, mutta tässä on vielä sitä helpompi ohje, jolla tulee muhkeita, hyviä tuulihattuja. Tein nämä tuulihatut tänään. Huomenna laitan niihin täytteen. Jos kiinnostaa, kurkkaa blogiini huomenna, niin näet, mitä tällä kertaa laitoin sisään. ;)

Tuulihatut (n. 30 kpl)

3 dl vettä
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Kiehauta vesi ja voi teräskattilassa. Teräskattilassa siksi, että voit vatkata siinä sähkövatkaimella. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita niin kauan, että taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostuu yhtenäinen taikinapala. Jäähdytä seos hyvin. Riko kananmunat kaikki omiin laseihinsa. Tämä siksi, että sinun on helppo lisätä muna kerrallaan ja vatkata samalla. Eli kun seos on kunnolla jäähtynyt, lisää muna kerrallaan samalla koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Nostele taikinasta kahden teelusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin päälle tai pursota nokareet pursotinpussilla. Paista tuulihatut 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (Paistoin 23 minuuttia.). Älä avaa uunia ainakaan 15 minuuttiin paiston alusta laskien, sillä tuulihatut lässähtävät helposti luukun avaamisesta. Avasin luukkua pikkuisen ensimmäisen kerran vasta 20 minuutin kohdalla.

2 kommenttia:

  1. Tällä ohjeella olis tarkoitus huomenna tehdä tuulihattuja lasten synttärijuhliin! Saa nähdä miten onnistun, edellisistä kokeiluista on yli 10 vuotta aikaa!! :)

    VastaaPoista
  2. Ja hei säilytätkö tyhjät tuulihatut huoneenlämmössä kunnes täytät? Ja kuinka paljon ennen tarjoilua voi täyttää, meneekö esim parissa tunnissa jo liian pehmeiksi vai pitääkö täyttää juuri ennen tarjoilua?

    VastaaPoista