lauantai 14. kesäkuuta 2014

Juustoiset vuokasämpylät

Tein sämpylät tällä kertaa vähän eri tavalla. Mausteeksi tuli oreganoa ja juustoa.
Noin 17 sämpylää:

25 g hiivaa
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl piimää
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl oreganoa
25 g voita
noin 6 dl vehnäjauhoja
päälle juustoraastetta noin 50 g sekä oreganoa

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää piimä ja murustele hiiva sitten joukkoon. Lisää sokeri, suola ja oregano. Laita jauhoja taikinaan vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Sekoita huoneenlämpöinen voi joukkoon loppuvaiheessa. Alusta taikinaa kunnolla. Kohota noin 45 minuuttia. Muotoile taikanasta pötkö ja jaa se noin 15-20 osaan (minulla 17 komeankokoista sämpylää). Pyörittele sämpylät palloiksi ja laita esim. foliovuokiin. Leikkaa sämpylöihin saksilla risti ja ripottele päälle juustorastetta ja oreganoa. Kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista uunin keskitasossa 230 asteessa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti