maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pavlova-leivokset


Pitemmittä puheitta, tässä teille kesäisten Pavlova-leivosten ohje. Itse tehdyt marenkikupit, mansikkakermaa ja tuoreita marjoja, joita ei tällä hetkellä vielä kummoisia löydy.

4 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
1 prk vaahtoutuvaa mansikkakermaa
tuoreita marjoja

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi pikkuhiljaa samalla sokeria lisäten. Kun vaahto alkaa olla kovaa, lisää etikka, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä niin kauan, että marenkitaikina muuttuu kiiltäväksi eikä tule kulhosta ulos, vaikka käännät kulhon ylösalaisin. Pursota pellille leivinpaperin päälle "kuppeja" marengista. Paista 100-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Marenkikupit ovat valmiita, kun niiden pinta tuntuu kopauttaessa kovalta ja ne ovat aavistuksen verran saaneet väriä. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ja irrota sitten varovasti paperilta. Täytä kupit vähän ennen tarjoilua vaahdotetulla mansikkakermalla ja koristele marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti