tiistai 3. kesäkuuta 2014

Pian paras puolukkatorttu numero 1


Sanna pyysi edellisessä postauksessa minulta ihanaa puolukkatortun ohjetta. Oli kuulemma "kylillä kuullut", että minulta sellainen löytyy. Tottakait löytyy! Ongelma on vain siinä, että minulla on KOLME huikeaa puolukkatortun ohjetta. Luulen kuitenkin, että tätä tarkoitetaan. Mutta jos se ei sitten olekaan tämä, laitan varmuuden vuoksi vielä ne kaksi muutakin ohjetta tulemaan. Omasta mielestäni tämä on paras, mutta ne kaksi muuta tulevat korkeintaan millin jäljessä...


PIAN PARAS PUOLUKKATORTTU

200 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl puolukoita
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Voitele irtopohjavuoka ja korppujauhota se. Painele 1/3 taikinasta pohjalle ja reunoille. Ripottele noin 1 dl täytettä pohjalle. Jatka ripottelemalla puolukoiden päälle taikinaa, kunne puolukat peittyvät. Älä painele. Lisää loppu puolukka-mausteseos ja ripottele lopputaikina päälle. Jätä pinta rosoiseksi. Paista 175 asteessa noin tunti.

4 kommenttia:

  1. Tämä resepti on ihan huippu! Tavallisen sokerin loppuessa korvasin ruokokide- ja täytteeseen fariinisokerilla, kanelin jätin pois. Sekin kakku katosi nopsaan ;-).
    Kiitos upeista ohjeistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmasti fariini- ja ruokosokeri ovat vielä parempia kuin vaalea sokeri tässäkin leivonnaisessa. Mukava kuulla, että pidät ohjeistani!

      Poista
  2. Upeita piirakoita. Nyt alan lepoa ja tyhjennän pakastimen kesäksi. Kiitos hienoista ohjeista :) Ruokorannan rouva

    VastaaPoista
  3. Olepas hyvä! Minullakin tekis mieli leipoa, mutta kun lämpöä on ulkona +25 ja sisällä melkein saman verran, niin tekee mieli vain pötkötellä. ;)

    VastaaPoista