torstai 24. heinäkuuta 2014

Jauhelihakebakot ja kurkkukastike

Heissan, lukijani! Olen ollut perheineni lomareissulla. Siksi täällä blogissa on ollut hiljaista. Tällainen ihana helleheinäkuu vaikuttaa myös leipomisinnokkuuteen, mutta eiköhän tästä kohta piristytä syksyä kohti mennessä. Ruokaa tulee kuitenkin laitettua päivittäin. Aattelin, että tämä todella maukas kurkkukastikkeen ohje kera kebakoiden minun on teille jaettava, niin maukas ohje se on!

Tein tällä kertaa kebakot näin (8 kpl):

noin 1/2 kg paistijauhelihaa
noin 100 g salaattijuustokuutioita (Käytän aina Pirkka-salaattijuustokuutioita, paras!)
noin 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

varrastikkuja

KURKKUKASTIKE:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kurkkusalaattia
tuoretta minttua hienonnettuna
1-2 kevätsipulia varsineen hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Hienonna salaattijuustokuutiot, aurinkokuivatut tomaatit, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset jauhelihan kanssa. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Muotoile taikinasta öljytyin käsin kahdeksan grillimakkaran paksuista tankoa (noin 10 cm) ja työnnä niihin varrastikut. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita kurkkukastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile kebakoiden kanssa.

6 kommenttia:

  1. Onpas täydellisen kuuloinen setti!! Nyt kesällä on vaikea keksiä ruokia jotka uppoais meidän lapsille hellepäivinä. Ja johon ei menis tolkuttomasti aikaa kuuman lieden äärellä. Mutta tätä pitää kokeilla ensi tilassa. En olekaan vuosiin tehnyt jauhelihakebakoita :) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan! Kurkkukastike tekee tästäkin ruuasta kesäisen!

      Poista
    2. Tein, sekä kebakot että kastikkeen ja grillailin vielä lisukkeeksi halloumia ja tein hyvän salaatin. Tuli kerrassaan herkullinen ateria!! :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeista! Tein heti! Kohta maistetaan :)

    Laura

    VastaaPoista
  3. Kyllä maistuivat!

    -Laura

    VastaaPoista