sunnuntai 24. elokuuta 2014

Raikas, omenainen rahka


Kun tässä noita kesäkiloja vielä vähän sulatellaan, on mukava tehdä keveitä herkkuja. En ollut tätä aikaisemmin kokeillut rahkassa omenaa. Voi että sopii hyvin! Vielä kun paahtaa pinnalle mantelilastuja, niin rahka jalostuu ihanaksi jälkiruokaherkuksi tai välipalaksi.
4 pienehköä annosta:

1 prk rahkaa
1 dl kevytmaitoa
noin 2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 omena
noin 3 dl mansikoita pakasteesta
mantelilastuja

Sekoita rahkan joukkoon maito, sokeri ja vanilliinisokeri. Kuori omena ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste rahkan joukkoon. Paloittele mansikat vähän kohmeisina ja lisää rahkaan. Annostele. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman paahtunutta väriä ja alkavat tuoksua ihanalta. Koristele rahka-annokset mantelilastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti