sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Couscoussalaatti


Couscousia tulee käytettyä melko harvoin, ihan liian harvoin. Couscous antaa salaatille aivan oman makunsa ja ilmeensä ja on tervetullutta vaihtelua salaatteihin. Tässä ihan sellainen perusohje, joka sopii lähes kaikille. "Lähes" sen vuoksi, että meidän kaksi nirsointa ei alkanut tätä edes maistamaan. Tosin se ei johtunut couscousista vaan fetasta (oikeammin salaattijuustokuutioista).

2 dl couscousia
2 dl vettä
1 tl öljyä
1/4 tl suolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
Rucola-salaattia
salaattijuustokuutioita öljymarinadissa

Sekoita kiehuvan veden joukkoon suola ja öljy. Mittaa couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna turvota noin 10 minuuttia, sekoita irtonaiseksi ja jäähdytä. Lisää jäähtyneen couscousin joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit, salaatti ja valutetut salaattijuustokuutiot. Lisää vielä joukkoon 2-3 ruokalusikallista salaattijuustokuutioiden öljyä, sekoita ja nauti!


3 kommenttia:

  1. Enpä ole koskaan couscousista tehnyt mitään. Pitäiskö nyt kokeilla? Voi tosin olla, että liityn niihin teidän kahden nirson joukkoon juuri tuon fetan vuoksi :). Mutta katsotaan, josko jotain korvaavaa keksisi sen tilalle. Aika ankea on, jos jättää kokonaan pois, silloinhan siihen ei jää juuri mitään.

    VastaaPoista
  2. Oon monesti tehnyt sellaista couscoussalaattia, että fetan tilalla on tuorekurkkua ja tonnikalaa, päälle vähän sitruunasta puristettua mehua, nam! Oisko siinä sinulle hyvä vaihtoehto?

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla :). Aion tosiaan testata tämän couscousin. Jäänyt vain jostain syystä aina vain kaupan hyllyyn....

    VastaaPoista