lauantai 27. syyskuuta 2014

Banaani-kookostorttu

Arvoisat lukijani! Olette saattaneet ihmetellä blogin hidasta päivitystahtia. Tympäisee itseänikin, että vapaa-aikaa on ollut minimaalisesti viime aikoina. Uusi työ vie yllättävästi mehuja, päivät ovat pitempiä uudessä työssäni kuin aikaisemmassani, ja välillä on ollut viikonloppukin työn merkeissä. Uskoisin kuitenkin, että kunhan tämä tästä vähän tasoittuu, ohjeita alkaa taas tulla blogiinkin. Toisaalta, en kyllä aio ottaa blogista stressiä, päivittelen tätä silloin kuin mukavalta tuntuu.
Meillä on oppilaiden kanssa myös blogi, jonka nimi on Tuoksuva luokkahuone. Sinne tulee joitakin hyviä ohjeita, joita oppilaat haluavat säilyttää ja samalla lähettää kotiin maukkaita terveisiä. Blogiin pääset mm. blogini "mukavia blogeja"  linkistä. Siellä on nyt esim. ihana jäätelö-Dominoiden ohje.

Mutta tässä ihana, kosteahko ja kookoksella maustettu tortun ohje:

125 g margariinia
2 1/4 dl kookossokeria
2 munaa
4 1/4 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 banaania
2 rkl maustamatonta jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
kookoshiutaleita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Kääntele sekaan survotut banaanit ja jogurtti. Kaada taikina voideltuun vuokaan (melkoisen isoon) ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Odota kunnes kakku on jäähtynyt ja kuorruta maustamattomalla tuorejuustolla, jonka sekaan on vatkattu tomusokeri. Paahda kookoshiutaleita kuivalla pannulla, kunnes ne saavat pikkuisen väriä. Ripottele kookoshiutaleet tortun pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti