sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Ihana syksy (ja tietenkin yksi ruokavinkki)


Syksy on tullut! Värejä ilmestynyt, pari pakkasyötäkin jo ollut. Kissa on saanut paksumman turkin ja viihtyy sisällä useammin kuin kesällä. 
Puut pukeutuvat syysasuihinsa. Niin myös meidän ihmisten pitää luopua sortseista, topeista, tennareista ja sukattomuudesta.
Koulut ovat täydessä käynnissä. Meidän koulussamme vietettiin viime viikolla ympäristöviikkoa.

Ympäristöviikon huipentumana teimme vaellusretken upeaan maastoon, josta tässä kuvia. Yövyimme puolijoukkueteltoissa, joita kaminta lämmittivät suloisesti. Oli elämys olla kipinämikkovuorossa tai istua teltassa tuulen tuivertaessa, öljylampun valossa.
Harmittaa, ettei tullut otettua kuvia ruuanvalmistuksestame retkellä. Trangioiden tulet väpättivät tuulessa, mutta puurot ja muusit valmistuivat. Nuotion yllä oli kymmeniä pakkeja. Paistoimme yhtenä iltana noin 300 lettua! Enemmänkin olisi mennyt, jos joku olisi vain paistanut...


Ei kisumme matkassa ollut, mutta siitä on niin suloisia syyskuvia, että laitan tähän loppuunkin.

Ja lopuksi helppoakin helpomman kalaruuan ohje. Tarvitset vain lohta, suolaa ja sitruunakastiketta. Sitruunakastiketta saa ostaa kaupasta nimellä "Sitruunakastike kalalle". Löytyi ainakin Supermarketista kalatuotteiden yhteydestä.  Laitat kalan uunivuokaan, ripottelet suolaa pinnalle ja kaadat sitruunakastikkeen päälle. Paistat pussin ohjeen mukaan. Helppoa ja todella herkullista! Suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Ihana luonto teillä siellä!!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Täällä on todellakin syksy nyt kauneimmillaan! Syysihmisenä nautin! Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kalavinkistä! Näyttääpä herkulliselta, jos on valmiista kastikepussista tehty. Pitääpä kokeilla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin, että valmiskastike voi olla noin hyvää! En muista kastikkeen valmistajaa, mutta sitä mainostetaan nykyään kaikissa lehdissä.

   Poista