sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Makkarapannu ja sinappikastike

RuokaPirkan ohjeella tulee aivan ihana makkarapannu! Vielä kun tämän syö kylmän sinappikastikkeen kanssa, niin on herkullista  ja lämmittävää syysruokaa!

4:lle:

1 pkt lenkkimakkaraa
1 iso sipuli
2 rkl juoksevaa kasviöljyvalmistetta
1 pss pariisinperunoita (pakaste, 400 g)
1 pss kukkavihanneksia (pakaste, 300 g)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
pinnalle vähän tuoretta basilikaa

sinappikastike:

1 dl ruokakermaa
2 rkl sinappia

Paloittele kuorittu makkara. Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi lohkoiksi. Ruskista makkarapalat kevyesti ja siirra toiseen astiaan. Kuullota esim. wokkipannussa rasvassa sipulilohkot. Lisää pannuun pariiisinperunat ja hauduta sipulien kanssa noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon kukkavihannekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna perunoiden ja vihannesten hautua juuri ja juuri pehmeiksi, noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi makkarapalat ja kuumenna vielä kunnolla. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa. Sekoita kastikeainekset. Tarjoa kylmä sinappikastike erikseen kuuman makkarapannun kanssa.

4 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä arkireseptistä. Tuppaa välillä jämähtämään samoihin ruokiin. :)

    VastaaPoista
  2. Just tuota ajattelin, kun kirjoitin ohjeen tänne. Että joku sais inspiksen vähän eri tyyppiseen arkiruokaan.

    VastaaPoista
  3. Tosi helppoa ja hyvää! Kiitos Pia :)

    VastaaPoista