lauantai 18. lokakuuta 2014

Fudget sitruunalla & seesamilla

Näiden namujen alkuperäinen ohje on Leivotaan-lehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa oli limeä, mutta minä laitoin sitruunaa. Voi olla, että lime sopisi paremmin kuin sitruuna, vaikka sitruuna antoi mukavasti raikkautta muuten niin makeille namuille.
Noin 30 palaa

1,5 dl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
1 dl vaaleaa siirappia (laitoin vaahterasiirappia)
0,5 tl suolaa
125 g Fazerin sinistä
1 dl seesaminsiemeniä
1 limen raastettu kuori
50 g voita

Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri, kerma, siirappi ja suola. Anna kiehahtaa ja kiehuta hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Nosta kattila liedeltä ja lisää seokseen rouhittu suklaa, seesaminsiemenet, limenkuoriraaste ja voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, koko noin 12 x 22 cm. Anna fudgen jähmettyä viileässä ja jaa sitten annospaloiksi. Säilytä viileässä.





1 kommentti:

  1. Nuo seesaminsiemenet sopii varmaan ihanasti fudgeen! Täytyypä varmaan kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista