sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Maalaispatongit

Laitetaanpas teille, lukijani, nyt helppo ja maukas rapeakuoristen maalaispatonkien ohje.
5 patonkia:

50 g hiivaa
8 dl vettä
1 rkl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 1/2 dl grahamjauhoja
n. 16 dl vehnäjauhoja

Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy, sokeri ja grahamjauhot. Sekoita. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa hyvin. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia. Jaa taikina viiteen osaan. Muotoile patongeiksi ja nosta pellille. Viillä pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja anna kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jos omistat kiertoilmauunin, käytä kiertoilmatoimintoa. Paista patonkeja uunin alimmalla tasolla 12-15 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti