lauantai 20. joulukuuta 2014

Browniekerroskakku



Tarjosin tämän päivän odotetuille vieraillemme tällaista browniekwrroskakkua, jossa on mustaherukkasosetta ja valkosuklaa-vaniljajuustotäytettä mehevöittämässä kakkua ja sekä välissä että päällä runsaasti hasselpähkinäkrokanttia. Tämä osui kyllä omaan makuhermooni heti kerrasta, vaikka itse sanonkin. 
(alkuperäinen ohje HerkkuLEIVONTA-lehdestä)
browniekakut:
200 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä jäähtymään. Voitele kaksi pientä kakkuvuokaa (halk. 17-20 cm). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele lastalla jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon. Mittaa vehnäjauhot ja sekoita niihin leivinjauhe. Kääntele jauhot taikinaan lastalla. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

mustaherukkasose:

200 g mustaherukoita (pakaste)
1,5 dl sokeria
3  rkl vettä

Keitä mustaherukoita, sokeria ja vettäkattilassa noin 10 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä pois jäähtymään.

valkosuklaa-vaniljatuorejuusto:
100 g valkosuklaata
400 g vaniljatuorejuustoa

Rouhi valkosuklaa. Notkista tuorejuusto ja yhdistä siihen valkosuklaarouhe. Laita jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä.

hasselpähkinäkrokantti:
25 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl hasselpähkinärouhetta

Levitä hasselpähkinärouhe pellille öljytyn leivinpaperin päälle ohuelti, mutta mahdollisimman suppealle alueelle. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää sokeri ja anna sen sulaa. Vältä sekoittamista. Kun sokeri on sulanut kokonaan, sekoita hyvin ja kaada massa hasselpähkinärouheen päälle. Rouhi jäähtynyt krokanttilaatta muruiksi veitsellä. Minulla ainakin jäi ylimääräistä krokanttia, sen voi säilyttää kannellisessa astiassa ja herkutella joskus vaikka maustamattoman jogurtin kanssa.

Kakun kokoaminen:

Levitä toisen kakun päälle noin puolet mustaherukkasoseesta. Levitä sitten päälle valkosuklaa-vaniljatuorejuustoa. Ripottele vielä reilusti krokanttia ja nosta toinen kakku päälle. Levitä täytteet myös toisen kakun päälle ja ripottele päälle runsaasti pähkinäkrokanttia. 
Oli mukava ilta! Huomenna jatketaan piparitalkoilla. Minä leivon piparit ja lapset koristelevat. Voi sitä nonparellien määrää lattialla ja geelien värejä kynsien alla, mutta onhan se mukavaa! Muitakin joululeivonnaisia on tiedossa, mutta taitavat jäädä ensi viikon alkuun, sillä huomenna menemme syntymäpäiväjuhlille illalla.
Mukavia joulunodotushetkiä teillekin!
<3

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku!! Ja kaunis on kyllä kattauskin!
    Mukavaa joulun odotusta! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, EiNi! Leppoisaa joulun odotusta sinullekin! 🎄

    VastaaPoista