torstai 25. joulukuuta 2014

Joulun jälkiruuat

Yhtäkkiä en löytänytkään tämän herkkujälkkärin ohjetta. Tämä lakka-Omarjäädyke taitaa olla teille lukijoilleni kyllä niin tuttu, että olette saaneet herkutella joskus tämän kanssa- ;) Jos kuitenkaan ette ole ja haluatte ohjeen, laittakaa viestiä, sillä kyllä se ohje minulla (jossakin) on. Mutta on tämä hyvää kinkkuaterian jälkeen, voi että!

Tätä SAHRAMI-VALKOSUKLAAHYYTELÖÄ söimme aattoiltana jouluaterian päätteeksi. Tämä on sellainen gourmeeherkku, että toista tällaista saa hakea. Tämä sopii mielestäni ihanasti päättämään jouluaterian. 
Sahrami-valkosuklaahyytelö 6-8:lle:
3 liivatelehteä
6 dl kuohukermaa
1/4 dl sokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 pss (0,5 g) sahramia
150 g valkosuklaata

koristeluun:
1 granaattiomenan siemenet
1/2 dl mantelilastuja paahdettuna
appelsiininkuorisuikaleita

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa kerma, sokeri, appelsiininkuoriraaste ja sahrami sekoittaen lähes kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna maustua noin 10 minuuttia. Siivilöi appelsiininkuoret sitten kermasta ja kuumenna kerma kattilassa vielä uudestaan lähes kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Lisää kattilaan paloiteltu valkosuklaa sekä liivatelehdet. Sekoita, kunnes suklaa ja liivate ovat liuenneet kermaan. Annostele seos jälkiruokamaljoihin ja siirrä maljat jääkaappiin hyytymään yön yli. Ripottele hyytyneiden hyytelöiden päälle granaattiomenan siemeniä, kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja ja appelsiininkuorisuikaleita.
Hyvää joulunjatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti