Sahrami-valkosuklaahyytelö 6-8:lle: 3 liivatelehteä 6 dl kuohukermaa 1/4 dl sokeria 1 appelsiinin kuori raastettuna 1 pss (0,5 g) sahramia 150 g valkosuklaata
koristeluun: 1 granaattiomenan siemenet 1/2 dl mantelilastuja paahdettuna appelsiininkuorisuikaleita
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa kerma, sokeri, appelsiininkuoriraaste ja sahrami sekoittaen lähes kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna maustua noin 10 minuuttia. Siivilöi appelsiininkuoret sitten kermasta ja kuumenna kerma kattilassa vielä uudestaan lähes kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Lisää kattilaan paloiteltu valkosuklaa sekä liivatelehdet. Sekoita, kunnes suklaa ja liivate ovat liuenneet kermaan. Annostele seos jälkiruokamaljoihin ja siirrä maljat jääkaappiin hyytymään yön yli. Ripottele hyytyneiden hyytelöiden päälle granaattiomenan siemeniä, kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja ja appelsiininkuorisuikaleita. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti