sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Pähkinäinen viikuna-marenkikääretorttu


Pähkinöiden ja viikunoiden ansiosta tämä marenkikääretorttu on melkoisen jouluinen. Meillä on kyllä vielä kaikki joulukoristeet paikoillaan, joululaulujakin kuunnellaan ja kattaukset ovat jouluisia. Tämä kääretorttu on tuhtia tavaraa sisältä. Juuri siksi kuoreksi sopii tällainen marenkilevy.
marenkipohja:

5 valkuaista
2 1/2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
1 dl jauhettua mantelia
1 dl jauhettua hasselpähkinää
1 dl maissijauhoa

pellille tilkka juoksevaa rasvaa

kumottaessa paperille 1 dl rouhittua saksanpähkinää

täyte:

250 g kuivattuja viikunoita
vettä
puolen sitruunan mehu
1 dl vispikermaa
250 g mascarponea
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rouhittua saksanpähkinää


Keitä ensin täytteeseen tulevat viikunat pehmeiksi tilkassa vettä ja sitruunamehua. Jouduin lisäämään vettä aina välillä, jotta viikunat pehmenivät kunnolla. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se juoksevalla rasvalla. Varaa työpöydälle toinen leivinpaperi kumoamista vasten ja ripottele sille 1 dl rouhittua saksanpähkinää.

Jauha mantelit ja pähkinät (Voit käyttää tietysti jauhettua mantelia, mutta valmiiksi jauhettua hasselpähkinää en kyllä löytänyt.) ja sekoita joukkoon maissijauhot. Vatkaa valkuaiset huoneenlämpöisinä kovaksi vaahdoksi ja lisää Siro-sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Sekoita marengin joukkoon jauho-pähkinäseos. Levitä taikina pellille ja kypsennä 175 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kumoa torttupohja, poista leivinpaperi päältä ja anna jäähtyä hetki.

Vaahdota kerma. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja levitä seos torttulevylle. Kierrä levy kääröksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti