lauantai 17. tammikuuta 2015

Suklainen seeprahyydykekakku


Pitihän sitä kokeilla seeprakakkuakin, tosin tein sen tällaisena hyydykekakkuversiona. Valkosuklaatäyte oli minulla sen verran paksumpaa kuin tumma suklaatäyte, että ihan ei seepranraidoista tullut niin kauniita kuin olisin toivonut. Päältäkin kakun tulisi näyttää raitaiselta, mutta en onnistunut siinä.
Pohja:

200 g Minttu-dominokeksejä
50 g voita

Täytevaahto:

5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia

Valkosuklaatäyte:

1/2 täytevaahdosta
4 liivatelehteä
130 g valkosuklaata
1/2 dl vettä

Tumma suklaatäyte:

1/2 täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
3/4 dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto jogurttiin ja jaa seos kahteen yhtä suureen osaan. Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele vakosuklaa ja tumma suklaa eri lautasille ja sulata varovasti kummatkin mikrossa. Kuumenna täytteiden vedet ja liuota molempiin liivatteet. Valmista ensin vaalea täyte, jottei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Vatkaa toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.

Kaada vuoan pohjalle keskelle noin yksi desilitra vaaleaa ja tummaa täytettä vuorotellen. Jatka niin kauan, että kummatkin täytteet on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Anna kakun hyytyä vähintään kolme tuntia kylmässä. 

4 kommenttia:

  1. Oi että miten hieno kakku, todella upeat nuo raidat! Ja siis helppo tehdäkin. Tosin vähän työläs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, työläs, mutta leipominenhan on ihanaa rentoutumista! Eikös vain? :D

      Poista
  2. Tosi upea! Minusta tuossa kakussasi on kivaa juuri se, että raidat eivät vielä näy ulospäin vaan paljastuvat selvästi vasta kakkua leikattaessa, kiva yllätys. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin, sen voi ajatella juuri noin, Rommirusina! 💜

      Poista