tiistai 3. maaliskuuta 2015

Marjainen kevätkakku

Nykyinen työ näyttää vievän todella paljon aikaa. Siksi en ehdi enää niin usein päivittää tänne blogiin tuoksuterveisiäni. Toivottavasti ymmärrätte, lukijani, jos teitä nyt enää edes on? Harmittaa, etten ole ehtinyt valokuvata niitäkään herkkuja, mitä sitten olen tehnyt. Joitakin suloisenmaukkaita ohjeita on mennyt nyt kuvaamatta ohi, mutta jos joskus teen niitä uudestaan, yritän ehtiä ottaa myös räpsäisyn ennen kuin ne katoavat suihin. Tässä nyt kuitenkin yksi helppo ja todella maukas kakku.

175 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeira
1 tl jauhettua kardemummaa
1 prk (150 g) ranskankermaa
n. 250 g mustikoita ja vadelmia

kuorrutus:
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
100-150 g tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja ranskankerma taikinaan puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi marjat varovasti sekoittaen. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpeprilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.

Anna jäähtyä noin 15 minuuttia vuoassa ennen kuin irrotat irtoreunat. Koristele jäähtynyt kakku tuorejuustokuorrutteella, jolloin vatkaat tuorejuuston ja tomusokerin sähkövatkaimella tasaiseksi. Koristele halutessasi. Koristelin pensasmustikoilla ja pääsiäisrakeilla.

8 kommenttia:

  1. Täällä ollaan, vaikkei päivityksiä ihan niin tiheään tulekaan:)
    Kiitos tästäkin ohjeesta. Näyttää sopivalta tälle tekijälle; ei liikaa monimutkaisia vaiheita!

    Kevätaurinkoa sinnekin toivoen
    Liina

    VastaaPoista
  2. Minäkin mukana edelleen! Usein käynyt katsomassa että oletko ehtinyt päivittämään. Mutta ymmärrän todellakin, minunkin blogissa on nykyisin hirveän pitkiä taukoja. Aurinkoisia kevätpäiviä! :)

    VastaaPoista
  3. Kuulolla ollaan, vaikkei päivyksiä niin usein tulekaan. Käsitä vappaus :)

    VastaaPoista
  4. Kaikille kolmelle: Kiitos ja kumarrus! 💛

    VastaaPoista
  5. jihuu, kevättä kohti!
    t.2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, sinäkin olet kevätihminen. Minä olen syksy- ja talvi-ihminen, mutta toki jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät puolensa. :)

      Poista
  6. Älä huoli. Ymmärrystä löytyy. Pysymme matkassa kyllä.

    VastaaPoista