sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Vadelma-vaahtokarkkimousse ja broileriohratto

Aloitetaanpa jälkiruuasta. :) Tein jälkkäriksi tällaisia vadelmaisia vaahtokarkkimousseja. Nämä ovat melko makeita, mutta eikös se olekin jälkiruuan oikeutus? Helppoja nämä ovat myöskin tehdä.  Meillä joku luuli, että saa marjapuuroa jälkiruuaksi, kun näyttää vähän samalta. 
6 annosta:

150 g minivaahtiksia
5 dl (250 g) vadelmia
1 dl vettä
3 rkl sokeria
2 dl kuohu-/ vispikermaa

Laita vesi, sokeri ja vadelmat kattilaan. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä muutama minuutti. Ota seos pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää vaahtokarkit ja sekoita, kunnes sulavat. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahto jäähtyneeseen vaahtokarkkiseokseen. Lusikoi seos tarjoiluastioihin ja peitä kelmulla. Anna olla jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Tätä ihanaa broileriruokaa teen aina silloin tällöin. Laitan ohjeen tähän ennen kaikkea itseäni varten, niin se löytyy tarvittaessa helposti. Suosittelen teitäkin tekemään.
Ohje 8:lle

1 iso paprika
1 iso punasipuli
muutama rouhaisu mustapippuria
3 tl yrttiseosta
muutama rouhaisu viispippuria
4 dl esikypsytettyjä, kokonaisia ohrasuurimoita
4 dl juustoraastetta
2 l vettä
4 dl kuohukermaa
4 kasvisliemikuutiota
broilerin koipia, filepaloja tms.

Kuutioi pesty paprika. Kuori ja hienonna punasipuli. Öljyä iso uunivuoka ja mittaa kaikki kuivat aineet, myös juustoraaste, vuokaan. Sekoita hyvin. Murenna liemikuutiot päälle. Lisää vesi-kuohukermaseos ja kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa tunnin verran. Lisää broilerinpalat päälle ja jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia. 

6 kommenttia:

  1. Uuuniruuat on mukavia, kun valmistuvat helposti vaikka aikaa menee paistamiseen.
    Kaunis kattaus teillä ollut.
    Huomio kiinnittyi tuohon ihanannäköiseen salaattiin. Aion matkia varmasti tuota asettelua. Itselleni kun tuottaa usein päänvaivaa millaista salaattia/lisäkettä pääruuan kanssa laittaisi. Kiitti vinkistä, t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos salaattikommentista, Ella! Vanhin tyttö teki tällä kertaa salaatin. Siinä ei ole mitään erikoisia aineksia, mutta asettelu saa sen näyttämään erityisen herkulliselta, jopa juhlavalta. :)

      Poista
  2. Ihana ruoka idea. Näitä kaipaa, kun tiestä tuntuu et tekee aina vaan samoja ruokia viikosta toiseen. Kaunis on kattaus teillä, juhla-ateria! Kiitos ohjeesta.
    T. Ansku

    VastaaPoista
  3. Kaunis kattaus. Vaahtokarkkimousse kuulostaa ihanalta. Ohjekaan ei vaikuta kovin vaikealta, voisin vaikka joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olekaan yhtään vaikea. Ihanan pehmoinen mousse tulee vaahtokarkeista.

      Poista