lauantai 9. toukokuuta 2015

Omar-kolmiot

Sisältä ihanan tahmeat. Kinuskiset. Päältä rapeat. Herkkupalat.
Helppotekoiset. Kaikille maistuvaiset. Juhliinkin sopivaiset.
Pellillinen Omar-kolmioita syntyy näin:
250 g voita
3 dl sokeria
2 1/2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 pss Omar-karkkeja
1/2 dl mantelirouhetta

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele Omar-karkit pieniksi paloiksi. Sekoita jauhot, karkkipalat ja suola voiseokseen. Mantelirouheen voit lisätä taikinaan (niin kuin minä tein) tai ripotella leivinpaperoidulle uunipellille levitetyn taikinan päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ennen paloittelua.
Meillä tulvii. Iijoen vesi nousee ja nousee. Rantakoivumme näyttävät kasvavan vedessä. Kun vielä sataa ja jäälauttoja irtoaa rannasta veteen, tulvii kunnolla. Vesi on kolmeasteista.


4 kommenttia:

  1. Ai miten herkullisen oloisia! Taidan pyytää innokkaita tokaluokkalaisiani kokeilemaan:)

    Joko tulva on helpottanut?

    t sieltä suunnalta kotoisin oleva

    VastaaPoista
  2. Söin näitä jouluna äitini leipomana mammalassa ja oli tarkoitus pyytää resepti mukaan mutta unohdin. Täältä saankin kätevästi :) . Nämä oli superhyviä! Mut mä olenkin vähän sellainen keksihiiri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymille: Tulva on helpottanut, mutta vesi on paikoitellen vielä todella korkealla. Teitä ei enää kuitenkaan ole poikki. Ja myös Evelle: Nämä on minunkin mieleen, vaikken kauheasti kekseistä tykkääkään. Paitsi itte tehdyistä! 😛 Oon tehny näitä myös Marianne-versiona, nam!

      Poista
  3. Ihania! Tämä ohje on jäänyt mieleen, nyt tuli sopiva tilaisuus kokeilla. Todella makoisia! :) Hyviä joulupikkuleipiä :)

    VastaaPoista