Pellillinen Omar-kolmioita syntyy näin: 250 g voita 3 dl sokeria 2 1/2 dl fariinisokeria 2 tl vaniljasokeria 2 munaa 5 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa 1 pss Omar-karkkeja 1/2 dl mantelirouhetta
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele Omar-karkit pieniksi paloiksi. Sekoita jauhot, karkkipalat ja suola voiseokseen. Mantelirouheen voit lisätä taikinaan (niin kuin minä tein) tai ripotella leivinpaperoidulle uunipellille levitetyn taikinan päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ennen paloittelua. |
Ai miten herkullisen oloisia! Taidan pyytää innokkaita tokaluokkalaisiani kokeilemaan:)
VastaaPoistaJoko tulva on helpottanut?
t sieltä suunnalta kotoisin oleva
Söin näitä jouluna äitini leipomana mammalassa ja oli tarkoitus pyytää resepti mukaan mutta unohdin. Täältä saankin kätevästi :) . Nämä oli superhyviä! Mut mä olenkin vähän sellainen keksihiiri!
VastaaPoistaAnonyymille: Tulva on helpottanut, mutta vesi on paikoitellen vielä todella korkealla. Teitä ei enää kuitenkaan ole poikki. Ja myös Evelle: Nämä on minunkin mieleen, vaikken kauheasti kekseistä tykkääkään. Paitsi itte tehdyistä! 😛 Oon tehny näitä myös Marianne-versiona, nam!
PoistaIhania! Tämä ohje on jäänyt mieleen, nyt tuli sopiva tilaisuus kokeilla. Todella makoisia! :) Hyviä joulupikkuleipiä :)
VastaaPoista