sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Valkosuklaaleivokset

Vappuleivoksiksi tein tällaisia valkosuklaaleivoksia. Olivat niin hyviä, että taidan tarjota näitä kesällä tyttären rippijuhlissa. Pohja on näissä erityisen maukas. Valkosuklaakuorrute on ihanaa, mutta unohdin lisätä tomusokerin, joten se on vähän liian valuvaa.
Annoksesta tulee pellillinen eli noin 24 palaa:

250 g voita
2 1/2 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuoriraaste
5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa

kuorrute:
1 dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata
2 dl tomusokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä vähän. Lisää joukkoon maito, kerma ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kaada kuivien aineiden joukkoon voiseos ja sekoita. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin välillä. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Tee kuorrute. Mittaa kerma kattilaan. Kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon pieniksi paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele. Lisää joukkoon tomusokeri ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. Leikkaa pohjasta reunoja pois, jotta saat tasaiset reunat leivoksiin. Reunapalat maistuvat sellaisenaan tai ne voi käyttää vaikka jälkiruokiin, esim. edellisen postaukseni vaniljavaukasherkkuihin keksien sijaan. Levitä kuorrute tasaiseksi kakkulevylle ja anna jähmettyä. Leikkaa palasiksi ja koristele haluamallasi tavalla. (Mansikat olivat tässä täydellisiä, mutta mielestäni esim. muhkeat boysenmarjat tai kauniit vadelmat käyvät.)


8 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvälle! Ja valkosuklaan ystävänä tuotahan pitää leipoa joku päivä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin hyvälle! Ja valkosuklaan ystävänä tuotahan pitää leipoa joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on just valkosuklaanystävän must-leivoksia! 😜

      Poista
  3. Aivan ihanan näköisiä, varmasti herkullisia!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Kati! Voin luvata, että ovat makoisia!

    VastaaPoista
  5. Käykö mikä tahansa maito tuohon? Täytyypä testata ohjetta kun vaikuttaa tosi makealle! :-) pitäneekö muuten marjat heti mättää päälle vai voiko esim. muutaman tunnin päästä jos kiikuttelee leivoksia eri osoitteeseen, päällekkäin eikä halua että marjat litistyy alle :-)

    VastaaPoista