tiistai 23. kesäkuuta 2015

Suklaiset kirsikkamuffinit


Kaupassa oli ihanan mehevän näköisiä kotimaisia kirsikoita. Käytin ne nyt tiistaipäivää ilahduttamaan muffineihin. Täällä on koko päivän näyttänyt siltä, että ihan pian tulee kova sade, aurinko ei ole näyttäytynyt. Ulkona on kuitenkin ollut 20 astetta lämmintä. Tämä käytännössä tarkoittaa, että ilma on sakeanaan vihaisia mäkäräisiä. Meillä on ollut myös siivouspäivä tänään. Lapset ovat "joutuneet" siivoamaan kanssani, eikä ulos ole ollut asiaa, joten jotain mukavaa piti keksiä. Näistä muffineista tuli tosi maukkaita, vaikka huomasinkin muffineita paistaessa, että rasva-maitoseos oli jäänyt kattilaan. :D No, kuohkeuteenhan se vaikutti. Oli nämä suklaiset kirsikkamuffinit kyllä siltikin namia!
16 isoa muffinia

150 g voita
1 dl maitoa
n. 250 g tuoreita kirsikoita
100 g maitosuklaata
100 g mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
1,5 dl sokeria

päälle

maitosuklaata sulatettuna
tuoreita kirsikoita

Sulata voi kattilassa ja kaada maito sekaan. Poista kirsikoista kivet ja pilko kirsikat. Rouhi suklaa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon kirsikat, suklaa, rasvaseos, mantelijauhe ja jauhoseos. Sekoita. Jaa taikina 16 isoon muffinivuokaan ja laita vuoat muffinipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa ja kuoruta muffinssit suklaalla. Laita kirsikat suklaan päälle. 

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, kun löysin blogiisi! Seurasin blogiasi joskus kauan sitten ja harmittelin silloin, kun lopetit kirjoittamisen, mutta nytpä löysin takaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa mukava juttu, että tykkäsit silloin blogistani, toivottavasti tästäkin! Kävin sinunkin blogissasi, se oli ihanan elämänmakuinen!

      Poista