maanantai 13. heinäkuuta 2015

Lisää herkullisia mökkiherkkuja

Huippu herkullinen, nopea ja helppo pulla - pellillinen - vinkiksi pullanrakastajille. Tämä ohje on Suklaapossun blogista, kiitos hyvästä ohjeesta! Kirjoitan ohjeen kuitenkin tähänkin, jotta löydän sen itse helposti seuraavalla kerralla.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 rkl kardemummaa
2 tl suolaa (laitoin 1,5 tl)
1,5 dl sokeria
n. 11 dl vehnäjauhoja (minulla meni paljon enemmän kuin 11 dl)
125 g juoksevaa rasvaa

päälle:
1 dl vaniljakreemijauhetta (laitoin vähän tätä enemmän, ettei jäänyt ihan löysäksi)
3 dl vettä
0,75 dl hasselpähkinärouhetta
0,75 dl raesokeria
voiteluun munaa

Valmista pullataikina. Levitä uunipellille ja anna kohota tunteroisen. Valmista kreemi. Vatkaa kreemijauhe kylmään veteen ja sekoittele välillä viiden minuutin ajan. Painele kohonneeseen pullaan urat kämmensyrjällä ja lusikoi vaniljakreemi heti uraan, sillä se umpeutuu nopeasti. Voitele pullataikinaosat munalla ja ripottele päälle pähkinärouhe ja raesokeri. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 min.. 


Maku-lehdestä olen joskus repäissyt tällaisen appelsiinisen kuningatarkakun ohjeen. Voi äly, että voi olla hyvä kahvikakku! Kostea, marjainen ja todella maukas! Ja kaiken lisäksi ei tarvita vatkauksia, vaan valmistuu nopeasti!
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,25 tl suolaa
2 dl appelsiinimehua
1 dl rypsiöljyä
1 muna
yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
1,5 dl mustikoita
1,5 dl vadelmia
1 dl saksanpähkinöitä
Halutessasi voit kuorruttaa tomusokerikuorrutuksella ja koristella tuoreilla marjoilla.

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita toisessa kulhossa keskenään appelsiinimehu, öljy, muna ja appelsiininkuori. Sekoita kosteat aineet kuiviin aineisiin ja kääntele joukkoon marjat sekä rouhitut saksanpähkinät. (Saksanpähkinät olivat kakussa aivan hurmaavan makuisia ja tuntuisia!) Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen, voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia. (Minulla meni vähän yli 60 minuuttia, kun oli jäiset marjat.)


4 kommenttia:

  1. Nam nam mitä herkkuja, tuo pulla on mullaki kokeilulistalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitin jo yhden vastauksen, vaan eipä näy... Heluna, kannattaa kokeilla kumpaakin, pullaa ja kakkua. 😉 Tuoreista mustikoista ja vatuista tulis varmaan tuosta kakusta superherkullista!

      Poista
  2. Minä kokeilin tuota pullaa ja herkullista oli! Sai vierailtakin kehuja. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista