lauantai 18. heinäkuuta 2015

Paistettu sitruunajuustokakku

Minulla ei ole tästä kakusta kuvaa sisältä, mutta voin vakuuttaa, että tämä on kyllä valloittavan makuinen kakku. ;)



pohja ja reunat:

75 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

täyte:

400 g sitruunatuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
3 munaa
2 dl kuohukermaa

koristelu:

1 dl vispikermaa
1/2 dl Lemon curdia
karhunvadelmia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna  ja vatkaa hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste ja sekoita ne taikinaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä. Vatkaa täytteen sokerit ja tuorejuusto kuohkeaksi, lisää maissitärkkelys. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita täytteeseen.

Painele loppu taikina vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua ensin 200 asteessa keskitasolla 10 minuuttia, alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista tunti tai niin kauan, että kakku alkaa olla myös keskiosasta hyytynyt. Meidän uuni on mietolämpöinen, ja paistamisessa meni ainakin 1,5 tuntia. Anna kakun jäähtyä hieman ja irrota varovasti vuoan rengasosa. Siirrä kakku pois pohjalevyltä vasta, kun se on kunnolla jäähtynyt.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja levitä tai pursota se kakun pinnalle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti