perjantai 10. heinäkuuta 2015

Loma Sotkamossa (ja pari herkkua)

Olimme Sotkamossa vuokramökillä pikkulomalla. Mökki oli ison ja kalaisan järven rannalla. Rannassa oli ihana rantasauna, josta pääsi pulahtamaan raikkaaseen veteen. Siis tätä suomalaista perinteistä...
Tuo piirakka tuossa yläpuolella on sellainen mökkiherkku: nopea, tosi helppo ja herkullinen. Tarvitset vain valmiin pakastepiirakkataikinan, jonka esipaistat. Levität sitten päälle suklaista kondensoitua maitotäytettä ja haet torilta tuoreet, suomalaiset mansikat. :)
Kaikki neljä poikaa kalastivat järvellä innokkaasti. Saalis olikin ihan mukava: iso ahven, keskikokoisia haukia ja pari isoa kuhaa. Kuhista ei edes ehditty ottaa räpsyjä, sillä ne "teurastettiin" niin nopeasti. Olimme juuri syöneet, niin kuhat pistettiin pakasteeseen ja tuotiin kylmälaukussa kotiin. Kohta pääsen tekemään kuhaherkkuja!


Komeita auringonlaskuja, vesisadetta, aurinkoa... Suomen kesää siis. 





En tietenkään malttanut olla tekemättä mökillä herkkuja... Tämä ohje on kyllä pakko jakaa, oli tämä niin hyvää! :)

Nutella-juustokakkumaljat 8:lle

12 suklaa-Dominokeksiä
nutellamousse:
3 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarponea
2 dl Nutellaa (pähkinä-suklaalevitettä)
päälle:
Fazerin Mustikkacrisp-suklaata

Murenna keksit karkeiksi paloiksi lasien pohjille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa mascarpone ja Nutella keskenään. Sekoita kermavaahdosta reilu 2/3 hellästi mascarponeseokseen. Jaa kerma-mascarponeseos keksimurujen päälle ja koristele lopulla kermavaahdolla. Vuole juustohöylällä vähän suklaalastuja koristeeksi. 

Hyvää kesänjatkoa, lukijani!

2 kommenttia:

  1. ihania kuvia luonnosta :) Ja suussa sulavia herkkuja...nams

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on kyllä kesällä(kin) upea! Herkkuja on tullut "pisteltyä" ihan liikaa viime aikoina. :D :D

      Poista