sunnuntai 9. elokuuta 2015

Suklaakakku




Perushyvän suklaakakun ohje tässä teille lukijoilleni, olkaapa hyvä. Tämä on kosteahko, suklainen ja maukas, mutta ei mutakakku. Ihanaa esim. tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. 
2 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

kostutukseen rasvatonta maitoa

koristeluun ja tarjoiluun  tomusokeria, tuoreita marjoja, kermavaahtoa

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 24 cm). Voitele ja jauhota vuoka. Mittaa kasviöljyvalmiste ja paloiteltu suklaa kattilaan. Sulata suklaaseos hämmennellen. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat kakkua eteenpäin.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää kuivat aineet ja suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Kostuta kakun pinta maidolla ja nosta kakku vuokineen muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta. Sirottele tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua, Vatkaa kerma vaahdoksi. Tarjoa kakku kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.

2 kommenttia:

  1. Eipä ole suklaisten leivonnaisten voittanutta, vaikka välillä tekeekin mieli leipoa jotakin raikkaampaa. Osaan kuvitella, että tämä(kin) on herkullista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Ja arvaapas, onko mulla tulossa ( hyytymässä) taas suklainen herkku. Lohduttaudun sillä, että suklaahan on melkoisen terveellistä. ;)

      Poista