sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Puolukka-valkosuklaakakku


Tämä Maku-lehdessä ollut ohje on saanut tosi paljon huomiota blogeissa ja instagramissa. Kaikissa on kilvan kehuttu kakun makua. Minä sanon: Ei suotta! Myös minusta tässä kakussa valkosuklaan ja puolukan liitto on onnistunut. Varmasti teen tätä kakkua toistekin, joten ohje tänne muistiin. Kakku kohosi upeasti ja oli ihanan kostea sisältä, mutta myös helppotekoinen. Naminami!
150 g voita
200 g kermaviiliä
3 munaa
130 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
200 g puolukoita

koristeluun noin 100 g valkosuklaata (Käytin 130 g, kun Pandan suklaalevyssä on sen verran. Ei ollut liikaa. ;))

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voi kermaviilin ja kananmunien kanssa. Rouhi valkosuklaa. Jätin aika ronskeiksi palasiksi, jotka maistuivat sitten ihanasti kakussa. Sekoita vehnäjauihot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos voi-kermaviili-munaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada puolukat joukkoon ja vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (isoon) ja tasoita taikinan pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 h 10 minuuttia. Koristele kakku vasta täysin jäähtyneenä valkosuklaaraidoin.

2 kommenttia: