lauantai 10. lokakuuta 2015

Syysloman italialainen alku

Syysloma alkoi ihanan kirpeissä tunnelmissa. Viikon verran on ollut pikkupakkasta, öisin jopa -10 astetta.
Syysloman alun kunniaksi tein mozzarella-parmankinkku-rucolatäytteisen flatbreadin tai oikeastaan pizzan.
pohja:

2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
n. 1,5 dl grahamjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

täyte:

n. 2 dl Pirkka-pizzakastiketta
n. 2 dl juustoraastetta
terttukirsikkatomaatteja
1 pkt (70 g) parmankinkkua
1 pkt (125 g) mozzarellaa
rucolaa
mustapippuria


Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita hiiva-jauhoseos sekä suola veteen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen ja lisää oliiviöljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa noin 15 minuuttia. 

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Kohota leivinpaperin päällä uunipellillä noin 10 minuuttia. Levitä pohjan päälle pizzakastike, juustoraste ja puolitetut tomaatit. Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Ota pohja uunista ja lisää puolitetut parmankinkkuviipaleet, revitty mozzarella sekä rucola. Mausta mustapippurilla.

1 kommentti: