perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulu on & maapähkinä-banaanikakku


Nyt on sitten joulu! Nyt levätään, nautitaan tunnelmasta, herkutellaan ja hiljennytään joulun sanoman äärelle. Radiosta on tullut niin paljon upeaa musiikkia, että ei paljon olla laulettu ja soitettu, jonkin verran kuitenkin on ollut elävää musiikkiakin. 

Jos pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, tämä kakku on juuri sinulle. Helppo, herkullinen (super-) & hemaiseva! 
taikina:
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
2 banaania
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 dl maitoa

kuorrutus:
1,75 dl tomusokeria
1,75 dl sileää maapähkinälevitettä
75 g voita
0,5 dl maitoa

koristeeksi:
suolapähkinöitä
maitosuklaakiekuroita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa aina lisäämisen jälkeen. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita banaanisose vaahtoon. Yhdistä vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon maito. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Tee kuorrute. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä paksu kerros kuorrutetta täysin jäähtyneen kakun päälle ja reunoille. Koristele suolapähkinöillä ja suklaakiekuroilla. Säilytä kakku jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti