lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulun jäätelökakku

Jäätelökakuista tykätään aina, ainakin lapsiperheissä. Tämä on minusta jo ihan juhlavakin, kun pohjana on mutakakku, ja koko komeus koristellaan vielä suklaalla.
Pingota leivinpaperi pieneen irtopohjavuokaan. Tee pohja näin:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1 dl fariinisokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
50 g valkosuklaata
Sulata voi ja paloiteltu tumma suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä hieman jäähtynyt suklaaseos vaahtoon. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe ja rouheaksi paloiteltu valkosuklaa (=ei ihan pieneksi raasteeksi). Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15-20 minuuttia. Kakun tulee jäädä tahmean kypsäksi. Jäähdytä hyvin.
n. 6 dl vaniljajäätelöä
n. 6 dl esim. mansikkajäätelöä
Leikkaa jäätelö pieniksi siivuiksi ja lataa pohjan päälle ensin vaikka vaniljajäätelöä tiiviiksi kerrokseksi. Tee sitten samanlainen kerros toisella jäätelöllä. Tähän voit laittaa tietenkin niitä jäätelöitä, jotka sinua miellyttävät. Itse laitan kuitenkin mielellään perusjäätelöitä, sillä pohjana on jo ihanan suklainen mutakakku. Laita vuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi ja koristele. Minulla tämä jäätelöherkku oli pakasteessa kolme päivää, ja jännitin, onko pohja liian kova, kun kakkua aletaan nauttia. Mutta jostakin syystä mutakakkupohja pysyi ihanan pehmeänä, vaikka otin noin 10 minuuttia ennen syömistä sen pakasteesta. Jäätelöhän tietenkin alkaa heti sulaa, niin kuin kuvista näkyy. Siksi mutakakkupohjaakaan ei juuri kuvista erota, vaikka se on ihanan paksukainen. Koristelin kakun maitosuklaaraidoin (Fazerin Sinisellä) ja ripottelin päälle minttusuklaarusinoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti