tiistai 22. joulukuuta 2015

Omena-luumupiiras

Tämä leivonnainen sopii jouluun jo siksikin, että pohjana on rahkavoitaikina. Tykkään tässä erityisesti omenien ja luumujen liitosta varsinkin, kun ne sivellään vielä kinuskikastikkeella. :p
rahkavoitaikina:

1 prk rahkaa
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Sekoita rahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä noin 5 mm paksu suorakulmio. Taita taikina kolmeen osaan siten, että että reunat käännetään keskelle. Käännä levy poikittain ja kauli uudestaan. Toista kolme kertaa. Kauli sitten lopuksi uunipellin kokoinen levy ja nosta se leivinpaperille pellille. Pistele haarukalla. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia.

päälle:

2 isoa omenaa
4 tuoretta luumua
1 dl kuohukermaa
1/2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa

Pese hedelmät. Halkaise luumut ja poista kivet. Halkaise myös omenat, kun olet poistanut siemenkodat. Leikkaa hedelmät erittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleita pohjan päälle siten, että omena ja luumuviipaleet vuorottelevat. Keitä kermaa ja fariinisokeria muutama minuutti. Lisää ripaus suolaa. Levitä kinuskikastike pullasudilla hedelmäviipaleiden päälle. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti