keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Uunijuuressalaatti

Vuosi on lähtenyt sen verran nopeasti käyntiin, että oikein säikähdin, kun huomasin, että on jo kuudes päivä tammikuuta. Sitten tuli haikea olo: Joulu alkaa olla ohi. Lapset aloittavat kevätlukukauden huomenna, minulla on lomaa vielä viisi ja puoli päivää. Työni alkaa ensi viikon tiistaina yden maissa.

En ole aloittanut kevyttä ruokavaliota nyt joulun jälkeen, mutta pyrin syömään tänä vuonna entistä enemmän kasviksia ja marjoja. Myös karamellit aion jättää entistä vähemmälle huomiolle. Kokonaan en jätä makeisiakaan, pitää sitä joskus herkutella. Tummaa suklaata voin ottaa jopa päivittäin pari palaa.

Broilerin fileepihvien kaveriksi valmistin tänään tätä ihanaa, lämmintä uunijuuressalaattia. Oispa aina aikaa tehdä tämmösiä, ei olisi kasviksien lisääminen ruokavalioon hankalaa!
2 pienehköä palsternakkaa
4 pienehköä porkkanaa
1 iso sipuli
2 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl mustia, kivettömiä oliiveja
säilöttyjä artisokansydämiä haluamasi määrä (Laitoin melkein kokonaan ISON purkillisen.)
1 rs kirsikkatomaatteja
1/4-1/2 täysjyväinen ciapattaleipä
rucolaa
Kuori palsternakat ja porkkanat. Paloittele pitkiksi tikuiksi. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Laita juurekset ja sipuli uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista juureksia 225 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita.
Lisää oliivit, paloitellut artisokansydämet, kokonaiset kirsikkatomaatit ja kuutioitu ciapatta.
Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarkista, että juurekset ovat kypsiä ja leipäkuutiot rapeita.
Revi salaatin päälle rucolaa. Tarjoa salaatti uunivuoasta.

4 kommenttia:

  1. Ihana salaatti! Mielelläänhän sitä tosiaan tällaisia söisi vaikka joka päivä, mutta työpäivän jälkeen väsyneenä ja nälkäisenä on aina jonkin asteen kynnys ryhtyä kuorimaan & pilkkomaan niitä kasviksia.. No aina silloin tällöin kun jaksaa tehdä, tekee sitten vaikka aina isomman satsin kerralla. Tätä salaattia voisinkin tehdä vaikka viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin just. Jännä, kun söin tätä tänään eli seuraavana päivänä ja lämmitin mikrossa, salaatti oli melkein jopa parempaa kuin eilen.

      Poista
  2. Näin uuden vuoden alettua tämä herkkulakon aloittanut iloitsee tällaisista herkullisista terveellisistä resepteistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä jouluherkkujen jälkeen tämmöset on ihania!

      Poista