maanantai 28. maaliskuuta 2016

Rukiinen kylmäsavulohipiirakka


Taas yksi kielenvievä ruokaisa leivonnainen! Söimme tätä pääsiäisenä, mutta sopii erinomaisesti mihin juhlaan tahansa. Maukas ja hienostunut suolapala!
 1 pkt ruis-perunataikinaa
täyte:
100 g pakastepinaattia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
300 g kylmäsavustettua kirjolohta

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kauli taikina sellaiseksi levyksi, että se on sopiva vuokaan ja taikinaa riittää myös vuoan reunoille. Ota ennen kaulimista vähän taikinaa koristenauhoiksi. Voitele vuoka ja asettele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinan pohja haarukalla ja esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sulata pinaatti ja sekoita siihen tuorejuusto ja mustapippurirouhe. Leikkaa lohesta nauhoja (n. 8 kpl) koristelua varten. Paloittele loppu lohi pieniksi paloiksi. Laita ohut kerros pinaatti-juustotäytettä pohjan päälle. Lisää lohipalat ja levitä loput pinaatti-juustotäytteestä pinnalle. Asettele taikina- ja lohipalat ristikkäin täytteen päälle. Paista piirasta vielä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti