sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Suklaa-pähkinä-kaurakeksit vaahtokarkkitäytteellä

Nämä keksit ovat ihanan rouheisia. Maistuvat erinomaisesti sellaisenaankin. Vaihtelua näihin saa, kun laittaa vaahtokarkkia väliin. Nam! (Ohje: Kodin Kuvalehti)


20 täytekeksiä (isoja)

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g voita
2 dl sokeria
3,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl vaaleaa siirappia
1 dl rusinoita
1,5 dl vettä
2 dl rouhittua, tummaa suklaata
2 dl cashew-, maa- ja pekaanipähkinöitä

väliin:
10 isoa vaahtokarkkia

Sekoita jauhot, leivinjauhe, huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaurahiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Lisää siirappi, rusinat, suklaa ja pähkinät. Lusikoi tasakokoisia keksejä leivinpaperille pellille. paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä.

Aseta puolelle kekseistä vaahtokarkki päälle ja laita noin puoleksi minuutiksi mikroon. Varo, ettei vaahtokarkki "räjähdä". Ota vaahtokarkkikeksi pois mikrosta, kun vaahtokarkki pullistelee. Paina toinen keksi päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti