perjantai 29. huhtikuuta 2016

Suklaatryffelikakku

Tarvitseeko mainita, että on vähän liian herkullista? Tai sitäkään, että on kyllä älyttömän makeaa? Pieni pala kahvin kanssa tätä on juuri sopivasti! Aah!

MANTELIPOHJA:
2 pötköä mantelimassaa (n. 400 g)
100 g tummaa suklaata
1 muna
voita tai margariinia vuoan voiteluun

Raasta suklaa ja mantelimassa. Yhdistä raasteet ja lisää joukkoon kananmuna. Helpointa tämä on tehdä monitoimikoneella. Jos käytät konetta, suklaita eikä mantelimassaa tarvitse raastaa, vaan ajaa tasaiseksi massaksi leikkuuterällä.
Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat.Tasoita massa vuoan pohjalle käsin painellen. Kypsennä pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
TRYFFELITÄYTE:
300 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
1/2 dl mustaherukkamehutiivistettä

Paloittele suklaat. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sulata suklaat kermaan. Lisää tasaiseen massaan lopuksi mustaherukkamehu. Kaada tryffelimassa jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään viisi tuntia.

PINNALLE:
2 dl kuohukermaa
1 prk ranskankermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
pähkinöitä ja/ tai manteleita
kaakaojauhetta

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja lisää siihen ranskankerma. Mausta sokereilla. Levitä kermaseos kakun päälle. Ripottele pinnalle pähkinäseosta ja siivilöi lopuksi kaakaohuntu.

3 kommenttia:

  1. Mikä herkku! Tämä menee testiin.
    Maistuuko mustaherukkamehu kakussa? Millä muulla mehun voisi korvata?
    -Satu

    VastaaPoista
  2. Ei maistu. Sen voi korvata millä tahansa muulla marjamehutiivisteellä.

    VastaaPoista
  3. Kakkua testattu useasti �� Olen korvannut mehun appelsiinituoremehulla tai kermalla (lisännyt kermaa massaan heti alussa mehun määrän). Kumminkin onnistunut. Pelkällä kermalla pehmeämpää.
    Pinnan sain onnistumaan vasta Valion ranskankermalla (se pieni prk). Laktoosittomalla versiolla tuli liian löysää mielestäni.
    Kiitos suklaahyvästä!
    -Satu

    VastaaPoista