sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Punainen samettikakku

Kuvassa kakku ei näytä punaiselta, mutta leikatessa sisältä paljastuu punainen, sametinpehmeä ja kosteanmehukas sisus. Kakku on helppo tehdä, eikä täytteeseenkään monta ainetta tarvita. Koristella kakun voi miten vain tai jättää koristelematta. Yksinkertaista, mutta hyvää!
pohja:

3,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl öljyä
2,5 dl piimää
2 rkl punaista karamelliväriä (Voit jättää halutessasi pois.)

täyte:

600 g Philadelphia-tuorejuustoa (Parasta, mutta voit käyttää muutakin.)
noin 4 dl tomusokeria
muutama pisara punaista karamelliväriä.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään pohjan kuivat ainekset. Sekoita ne munasokerivaahtoon ja lisää myös etikka, öljy ja piimä. Lisää vielä karamelliväri ja vatkaa taikina sileäksi.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa vähän aikaa ja kumoa se sitten ritilälle. Anna kakun jäähtyä kokonaan.
Vatkaa keskenään täytteen ainekset. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku tarjoilulautaselle laittaen täytettä kumpaankin väliin sekä kakun päälle. Koristele halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti