keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Puolukkaiset viipalepikkuleivät




Vielä yksi puolukkaohje, koittakaa kestää! Laitan tämän muistiin lähinnä itselleni, sillä tämä on taas yksi ohje, joka on sekä helppo että herkullinen. Puolukkahillon kanssa kardemumma  on muuten erinomainen yhdistelmä!

200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 mm (maustemitta) leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
noin 1 dl puolukkahilloa

Sekoita puuhaarukalla kulhossa huoneenlämpöinen voi, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää jauhot ja sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei pikkuleivistä tule sitkeitä. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinat käsin ja kaulimalla leivinpeprin päälle pitkiksi, paksuiksi levyiksi. Painele levyjen keskelle pitkittäinen ura sormella. Täytä urat puolukkahillolla. Paista 180 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi, kun levyt ovat vielä lämpimiä. 

3 kommenttia:

  1. Tämä pitää kyllä laittaa muistiin! Päälle valkosuklaaraidat niin olis jo ihan juhlatarjottavia �� Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Oho, hymiö muuttuikin tuollaisiksi kysymysmerkeiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Todella kelpais juhliin!

      Poista