maanantai 17. lokakuuta 2016

After eight -mutakakku


Esikoiseni teki viikonloppuna After eight  -mutakakun. Tämä oli mielestäni paras mutakakku, mitä olen maiskutellut. Minttuinen, kostea ja ah, niin suklainen.
Mutakakku:
  • 14 palaa
     
    AFTER EIGHT -suklaata
     
  • 100 g
     
    voita
     
  • 2 kpl
     
    munia
     
  • 1 rkl
     
    tummaa kaakaojauhetta
     
  • 2 dl
     
    sokeria
     
  • 2.5 dl
     
    vehnäjauhoja
     
  • 1.5 tl
     
    leivinjauhetta
     
 

Ohjeet

Voitele irtoreunavuoan reunat ja ripottele vuokaan hieman manna- tai korppujauhoja. Sulata voi varovasti kattilassa ja lisää joukkoon AFTER EIGHT –suklaapalat. Sekoita kunnes seos on tasaista ja kiinteää. Vatkaa munat ja sokeri nopealla teholla valkeaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne varovasti suklaaseoksen sekaan. Lisää joukkoon myös muna-sokerivaahto. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 20–25 minuuttia (kakun tulisi olla jähmettynyt mutta sisältä edelleen pehmeä). Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Kuorrutus
Sulata 1 rkl voita. Lisää 8 palaa AFTER EIGHT –suklaata ja 2 rkl vispikermaa. Anna kuorrutteen jäähtyä ja levitä se kakun päälle. Anna kakun olla hetken jääkaapissa, jonka jälkeen tarjoile se jäätelön, kermavaahdon tai Crème Fraîchen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinene ja varmasti maistuu hyvälle. Täytyy kokeilla. Kiitos ihanista ohjeista ja lämmintä syksyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anonyymi! Mukavaa syksyä Sinullekin.

      Poista