lauantai 31. joulukuuta 2016

Kuningatarjäätelötorttu

Näin uudenvuoden yönä on aikaa herkutella. Söimme perinteiset nakkisämpylät ja sen päälle herkuttelimme tällä Emma Iivanaisen kuningatarjäätelötortulla. Laitan tähän ohjeen niin kuin se oli kirjassa, mutta kun pursotin jäätelöä torttupohjalle, jäätelöainesta oli niin paljon, että minulla ainakin tuli noita purdotuksia monta kerrosta. Olisi ehkä ensin voinut levittää jäätelöainesta kunnon kerroksen pohjalle ja sitten vasta tehdä pursotukset. Olisi varmaan tullut siten kauniimpi kuin tämä. Hyvää tämä oli! ;) Kannattaa antaa sulaa enemmän kuin ohjeessa, niin maut tulevat hyvin esille.

POHJA

200 g Digestive-keksejä
75 g voita

JÄÄTELÖ

100 g vadelmia
100 g mustikoita
6 dl vispikermaa
3/4 purkkia kondensoitua maitoa (1 prk 397 g)


Murskaa keksit, sulata voi ja lisää siihen keksimurut. Leikkaa leivinpaperista piirakkavuoan pohjan kokoinen ympyrä ja aseta se piirakkavuokaan. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Soseuta marjat erillisissä kulhoissa ja painele marjasoseet tiheän siivilän läpi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kondensoitu maito kermavaahdon joukkoon. Jaa kermavaahtoa kahteen kulhoon ja kääntele toiseen kulhoon vadelmasose ja toiseen mustikkasose.

Kiinnitä tähtitylla pursotinpussin kärkeen ja täytä pussi vuorotellen molemmilla jäätelöillä. Pursota ruusujkkkeita torttupohjan päälle. Pakasta vähintään 2 tuntia.

Anna piirakan lämmetä hieman ennen tarjoilua, jotta sitä on helppo leikata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti