torstai 22. joulukuuta 2016

Valkosuklaa-vadelmatiramisu

Tätä makeaa herkkua tuli tehtyä melkoisen iso annos, ohje ainakin kymmenelle:

180 g valkosuklaata
1/2 dl kaakaojauhetta
4 dl kiehuvan kuumaa vettä
250 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
2 munaa
1 1/2 dl tomusokeria
ainakin 2 pkt kandisokerikeksejä
ainakin 500 g vadelmia
300 g vadelmahilloa

Sulata valkosuklaa mikrossa ja jätä jäähtymään. Mittaa kaakaojauhe kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää kiehuva vesi. Vatkaa sekaisin ja jätä jäähtymään.

Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa, kunnes seos on paksua. Vatkaa sula suklaa vähän kerrallaan tuorejuustoseokseen. Vatkaa munat ja tomusokeri paksuksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele munavaahto tuorejuustoseokseen.

Kasta keksit yksi kerrallaan kaakaoseokseen niin, että kosteus tarttuu keksien pintaan. Lado keksejä jälkiruokakulhon pohjalle kunnon kerros. Levitä päälle tuorejuustoseosta ja vadelmia. Tee näin kolme kerrosta, mutta jätä vadelmia noin 1 1/2 dl pinnalle laitettavaksi seuraavana päivänä. Peitä kulho ja laita jääkaappiin yön yli.

Kuumenna vadelmahillo matalalla lämmöllä. Puserra hillo tiheän siivilän läpi. Lusikoi loput vadelmat tiramisun päälle ja valuta pinnalle kiiltävä, paseerattu hillo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti