sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Erinomainen vierasvara - jäätelökakku

Teen aina joskus, kun on kiireistä aikaa, vierasvaraksi pakastimeen jäätelökakun. Se on nopea tehdä ja varioida - ja maistuu aina kaikille ja kaikenikäisille.

Laitan yleensä jotakin keksiä noin paketillisen murskattuna pohjalle. En laita yleensä keksimurun sekaan rasvaa, sillä se pitää aina jäätelökakkua pehmennettäessäkin pohjan liian kovana. Jäätelön voi pehmeinä palasina ihan hyvin laittaa pelkän keksimurskan päällekin. Voit valita mitä tahansa jäätelöä. Olen tehnyt tosi monenlaisesta jäätelöstä riippuen siitä, mitä väliin laitan. Kuvan jäätelökakussa on pari litraa vaniljajäätelöä, sillä jäätelökerrosten väliin turskauttelin kinuskikastiketta ja runsaasti Daimia murskattuna. Viimeiseksi kerrokseksi voi tasoittaa jäätelöä tai laittaa jäätelöviipaleita niin kuin tuossa kakussa, jolloin pinta on elävämpi. Sitten vain hyvin peitettynä pakasteeseen. Kun otat jäätelökakun pakasteesta, koristele se heti ja anna sitten pehmetä sopivaksi.


2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä :) Olen aina laittanut voita näihin kakkuihin ja ollutkin tosi vaikea leikata. Pitänyt kauan olla pöydällä ennenkuin on voinut leikata. Huomenna syntymäpäivät tulossa ja jätskikakkua vähän mielessä :)Ite ennemmin syön jäätelökakkua kuin perinteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, syön mieluummin jätskikakkua kuin perinteistä. Joskus asiat on tosi pienestä kiinni, niin kuin tuo rasva kekseissä. 😉😁

      Poista