lauantai 30. maaliskuuta 2019

Saaristolaisleipä


SAARISTOLAISLEIPÄ, 2 kpl

1 l piimää
2 dl siirappia
3 dl kaurarouhetta
3 dl ruisleseitä
1,5 rkl soodaa
1 rkl suolaa
2 dl kaljamaltaita
0,5 dl fariinisokeria
2 dl sämpyläjauhoja
7 dl vehnäjauhoja

Siirappivesi:
0,5 dl vettä
1 rkl siirappia

Sekoita taikinan piimä ja siirappi keskenään. Sekoita myös kaikki taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimän sekaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina kahteen pitkänomaiseen vuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu esimerkiksi ruisleseillä. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Voitele paistetut leivät lämpiminä siirappivedellä. 

2 kommenttia:

  1. Kiva että olet taas täällä ja saamme ihania ohjeita joita kokeilla. :) Katinka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! Ja ihanaa, että näistä on hyötyä muillekin, kun itselleni näitä tähän muistiin laitan. :) Pia

      Poista