perjantai 28. maaliskuuta 2014

Puolukkavaahto


Jos haluat puolukasta gourmeeta, tässä yksi suosikkiohjeeni. Puolukan kirpeys taittuu valkosuklaalla, ja vaahto on satumaisen pehmeää turkkilaisen jogurtin ja kermavaahdon johdosta. Kerrassan unelmainen puolukkamousse (ehkä noin 10:lle):
 (Meillä lapset poimivat viime syksynä kaikki puolukat pihapiiristämme. He myös perkkasivat ja laittoivat puolukat pakasteeseen. Kun hain puolukoita pakasteestamme, yhdessä rasiassa oli teksti: "Kotimetsän puolukoita 2013. Poiminut N, N ja N.")

400 g puolukoita
1/2 dl vettä
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
130 g valkosuklaata
1/2 dl kuohukermaa
500 g turkkilaista jogurttia
1 1/2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Kiehauta vesi, puolukat ja sokeri. Soseuta. Liota liivatelehdet kylmässä, runsaassa vedessä. Puserra pehmenneet liivatelehdet ja sulata kuumaan puolukkasoseeseen. Kuumenna valkosuklaa ja kerma mikrossa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita hieman jäähtynyt puolukkaseos ja valkosuklaa jogurttiin. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada tarjoilumaljaan/ -maljoihin ja anna hyytyä muutama tunti. 

5 kommenttia:

  1. Oi nami, mitä herrrkua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kuulostaa oivalliselta jälkiruoalta ja kirjoitan ohjeen muistiin seuraavia ruokavieraita ajatellen :) !

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanalta kuulostaa tämä herkku ♥ Tämä menee kokeiluun :)

    VastaaPoista