perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kinuski-juustokakku

Toivotan hyvää pääsiäisenaikaa lukijoilleni tämän pehmeän kinuskijuustiksen ohjeen myötä! Vaikka tässä onkin kinuskia melkoisesti, kakku ei silti ole imelä, vaan sopivan raikas, osittain varmaan sitruunan ja marjojenkin ansiosta.

10 Digestive-keksiä
50 g sulatettua rasvaa
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
1 prk valmista kinuskikastiketta
marjoja

Jauha keksit muruiksi ja sekoita sulatettuun rasvaan. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto. Vaahdota kerma ja yhdistä juustoseokseen. Mausta sitruunamehulla ja kaada vuokaan pohjan päälle. Lisää noin 1 dl kinuskikastiketta kakun päälle ja sekoita lusikalla niin, että kinuski jää raidoiksi täytteeseen. Peitä kakku foliolla ja pakasta. Ota kakku huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua. Lisää kakun päälle keko marjoja ja halutessasi kinuskikastiketta. 



5 kommenttia:

  1. Ooooi nam!! Tulee mieleen, miten omalla äidilläni oli tapana meidän nuoruudessa ja lapsuudessa tehdä kinuskikakkua, se oli tosin täytekakku. Yksi sisaruksistani juuri ennen pääsiäistä totesi, että ei tykännyt niistä yhtään. Itse kyllä pidin, täytyy tätä sinunkin ohjettasi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa! Tämä on siitä kummallinen kinuskikakku, että kinuski kyllä maistuu, mutta samalla tämä on raikkaan täyteläinen. Ei siis äklömakea.

      Poista
  2. Oo la laa..herkullisen näköinen. Voiskohan tuorejuuston tilalla kokeilla smetanaa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smetanaa... hmm, en ehkä laittais. Varmaan liian löysääkin tähän?

      Poista
  3. Tai turkkilaista jogurttia.. Nim. ei tykkää tuorejuustoista eikä rahkoista

    VastaaPoista