sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen raikkaat kololeivokset






(Tämä on Kotilieden kakkukisan toisen sijan voittanut leivonnainen.)

Sain aikaiseksi tästä noin 30 pientä leivosta:

POHJA:
4,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
200 g margariinia
2 kananmunanvalkuaista
2 kananmunaa
2 dl maitoa
TÄYTE:
1 prk kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
2 tl limen kuoriraastetta
0,75-1 dl limen mehua
PINNALLE:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Nosta monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä, kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina ja aja murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaiset ja munat yksitellen välillä sekoittaen. Lisää joukkoon maito ja aja tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. 23 x 23). Paista 175 asteessa alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun hetken jäähtyä. Painele kakkuun koloja esim. kauhan varrella pyörittäen. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassaan. Sekoita kulhossa täytteen ainekset ja vatkaa seos paksuhkoksi vaahdoksi. Kaada osa vaahdosta jäähtyneen kakun päälle ja levitä nuolijalla edestakaisin, jotta vaahto painuu myös koloihin. Levitä loppu vaahto kakun pinnalle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Irrota sitten kakku vuoastaan. Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Leikkaa kakku annospaloiksi ja koristele.





4 kommenttia:

  1. Nam! Onpa nättejä.
    Ellu

    VastaaPoista
  2. Minkälainen on leikkuuterä? Käykö k-vatkin? Näitä on pakko tehdä pääsiäiseksi! Kiitos ohjeesta ja hyvää pääsiäisen aikaa!
    Henna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkuuterä on se perusterä monitoimikoneessa. Se oikein terävä, jossa kaksi terää. En osaa paremmin kuvata. ;) Luulisin, että pohjan "tahmeansitkeä" rakenne tulee osittain myös tästä.

      Poista