maanantai 7. huhtikuuta 2014

Raikas sitruskakku

Oletko lukenut Kotilieden uusimman numeron? Lehdessä oli kakkukilpailun voittajakakkujen ohjeita. Voi, miten namuja kakkuja siellä olikaan! Tässä tämä sitruskakku on kilpailun voittajakakku, ja pitihän minun sitä heti kokeilla. Tulette myös näkemään muitakin kakkukilpailun kakkuja, joita "täytyy kokeilla". Seuraavaan leivonnaiseen olenkin jo ainekset hankkinut... Tämä sitruskakku on todella raikas. Mandariinirahkatäyte on pehmeän sitruksinen. Päälle tuleva kermavaahto, johon on sekoitettu Lemon curd  -sitruunatahnaa on myös mielestäni herkullinen.
Voi ei, sitä ohjetta ei ollutkaan Kotilieden reseptipankissa, joten kirjoitan pitkän ohjeen tähän. Ohje on pikkuisen muunneltu.

pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl appelsiinituoremehua
2 tl voita
kostutus:
vähän appelsiinituoremehua
täyte:
1 prk säilykemandariiniviipaleita
250 g rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinituoremehua
2 dl vispikermaa
kuorrutus:
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl Lemon curd  -sitruunatahnaa
koristeluun:
hedelmiä

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita pohjan kuivat aineet ja kiehauta mehu-voiseos.Lisää kuivat aineet ja mehu-voiseos munavaahtoon. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paperi varovasti. (Minulla ainakin tarttui paperi aika kovasti kakkupohjaan. Voit auttaa tilannetta voitelemalla leivinpaperin margariinilla ennen kuin levität taikinan sen päälle. Kun olet paistanut kakkupohjan, kostuta pöytäpyyhe vedellä ja sivele paistopaperia päältä pyyhkeellä; se helpottaa paperin irtoamista paljon.)
2. Jaa kakkulevy viiteen suikaleeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka kelmulla. Nosta yksi suikale kakkuvuokaan ja kostuta appelsiinimehulla kevyesti.
3. Täyte: Valuta säilykemandariinit. Mausta rahka mandariineilla, sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja liuota puristellut liivatelehdet appelsiinimehuun. Vaahdota kerma. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
4. Kokoa kakku. Laita pohjalevyn päälle rahkatäytettä, sitten pohjalevysuikale, jonka kostutat. Sitten taas rahkatäytettä. Jatka näin ja jätä päällimmäiseksi kakkupohjasuikale. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa.
5. Vaahdota ja mausta kuorrutteen kerma vaniljasokerilla ja sitruunatahnalla. Koristele kakku hedelmillä.


2 kommenttia:

  1. Minulla on Kotiliesi vielä lehtipinkassa lukematta. Pitääpä katsoa millaisia ohjeita löytyy. Tämä sopisi tosi hyvin pääsiäispöytään.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! ;) Minullakin joskus lehdet odottavat, mutta sitten on ihanaa lukea, kun on aikaa.

      Poista