sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Lemon-mascarponetäyte tuulihatuille


Tällaisen tuulihattujen täytteen olen bongannut jostain lehdestä joskus, mutta lähde on jäänyt merkitsemättä. Todella pumpulimainen ja sopivan makea täyte!

Tästä riittää noin 25 keksikokoiselle tuulihatulle, jos haluaa laittaa runsaasti täytettä.

2 dl vispikermaa
noin 125 g masvarponejuustoa
1 rkl tomusokeria
3 rkl lemon curd  -tahnaa

Vaahdota kerma tomusokerin kanssa löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto lusikalla ja vatkaa kerman kanssa napakaksi vaahdoksi. Laita koristeterä pursotinpussiin. Lusikoi lemon curd  -tahnaa pussin sisälle pitkin reunoja. Lusikoi kerma-mascarponevaahto pussiin. Leikkaa tuulihatuista hatut pois. Pursota kermavaahtoa täytteeksi ja nosta hatut takaisin tuulihattujen päälle. Täytä tuulihatut vasta tunti tai pari ennen tarjoamista ja säilytä jääkaapissa. (Kuvista ei näy, mutta lemon curd pursotinpussin reunoilla saa aikaan raitoja kerma-mascarponevaahtoon. Tosin kaikkiin raitoja ei tullut, mutta täyte maistui kuitenkin ihanasti sitruunatahnalle ja kerma-tuorejuustovaahdolle.)

6 kommenttia:

  1. Hhmmm...aivan vesi tulee kielelle :P Täytyy ehdottomasti kokeilla :D

    Olisiko sinulla vinkata gluteenitonta lättyohjetta? Kiitos jo näin etukäteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan tänne, jos löydän hyvän ohjeen. En nyt saa päähäni, missä se gluteeniton ohje on piilossa. :)Ollaan kyllä tehty koulussa gluteenittomia, hyviä lättyjä.

      Poista
  2. Hei millaisilla eri ohjeilla oot tehnyt tuulihatun täytteitä? Passaakohan suklaiset? Ajattelin tehdä seuraaville synttäreille kodin kuvalehden vinkistä kakun tilalle ison tornin tuulihattuja, sinne vois laittaa sikin sokin erillä tavoin täytettyjä! Jos on hyviä täytevinkkejä lisää, niin saa kertoa :) . Oon viimeksi tainnut tehdä omiin häihin näitä ja tais olla jonkinmoisella lakkatäytteellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaiset passaa ihanasti! Ja marjaiset ja kalaiset ja kermavaahtoiset... Oikeastaan kaikki passaa, kun ei tee niistä liian "mietoja", kun tuulihatuthan on itessään aika "mauttomia".

      Minäki repäisin sen Kodin Kuvalehden tuulihattutornin ohjeen joskus kokeiltavaksi. Silläki ohjeella tulee varmasti hyvä.

      Jos minä tekisin suklaisia tuulihattuja, tekisin ihanan suklaisen vaahdon sisälle laitettavaksi ja valuttaisin pikkusen suklaaraitoja päälle. :P

      Poista
    2. No just ajattelin että siihen passais varmasti raidat tummasta suklaasta, ei haittais voimakas maku ollenkaan!
      Ehkä mä teen suklaisia ja sit jotain raikkaita, joko tällaisia sitrus- tai marjaisia.

      Poista
    3. Tämä lemon curd oli raikkaan täyteläinen! :)

      Poista